Mine favorittsteder i Bergen

Mine favorittsteder i Bergen

Bergen er en helt fantastisk by. Jeg har bodd her i hele mitt liv, bortsett fra et par studieår i Oslo. Jeg har besøkt mange andre byer i Norge, men har ikke riktig funnet noen som kan måle seg med Bergens sjarm og fargerike gater. I løpet av mine år her har jeg da også samlet opp noen favorittsteder rundt om i denne byen, og disse er også svært gode steder å besøke dersom man er i Bergen for første gang. Jeg prøver hvertfall å avlegge et besøk på disse stedene så ofte jeg kan, og det får meg alltid i godt humør!

Fløyen

Fløyfjellet, eller Fløyen, er et fantastisk fjell midt i Bergen. Herfra er utsikten upåklagelig, man ser utover hele byen og fjorden, og det er flotte turområder rundt. Man kan enten gå opp selv, og få en fantastisk tur i deilig, vestlandsk natur, eller man kan ta den velkjente Fløibanen opp. Fløibanen er en elektrisk kabelbane på 850 meter, som går hele veien opp til Fløien stasjon. Herfra er det helt fantastisk utsikt, og her finner du også en cafè/restaurant der du får kjøpt god mat og drikke. Går du opp Fløyen til fots, er denne restauranten en perfekt drikke/spisestopp på turen!

Bryggen

Bryggen i Bergen, Tyskebryggen eller Hansabryggen – kjært barn har mange navn, sies det. Og det er ikke så rart det er kjært, for bryggen er kanskje det fineste stedet i Bergen. Her er det massevis av fargerike, gamle trehus som har stått siden 1700-tallet. Dessverre har det vært flere, faretruende ulykker som har satt sitt preg på den flotte bryggen. Våren 1944 var det en eksplosjonulykke, som igjen neste førte til at bryggen ble jevnet ut med jorden, da noen ville rive den. Heldigvis skjedde ikke dette. Senere, sommeren 1955, var det en storbrann som ødela den nordlige halvparten av de fine trehusene. Disse ble senere gjenreist som tro kopier i 1980 – så den autentiske følelsen bryggen gir er der fortsatt.

bergen view

Fisketorget

Ettersom Bergen er en kystby, er det ikke så rart at mye av fokuset her ligger på fiske og sjømat. Det er mer enn nok sjømatrestauranter man burde prøve seg på, og hvis du skal prøve noe nytt, er det definitivt en slik restaurant du skal dra til. Her kan kokkene sakene sine, og du får garantert en god, kulinarisk opplevelse. Fisketorget er også definitivt verdt et besøk, med sitt yrende folkeliv, og massevis av rykende ferske råvarer fra havet. Skal du stelle i stand et skikkelig sjømatkalas, er det her du bør dra for å handle inn det du trenger. Her finner du alt til festen, og gjestene vil garantert bli fornøyd.